Ryby wędzone
Ryby wędzone
Łosoś wędzony na ciepło, pstrąg o delikatnym smaku, smaczne, soczyste steki z tuńczyka, rozpływający się ustach dorsz – w naszym internetowym sklepie znajdziesz wędzone produkty pochodzące z najlepszej wędzarni w bardzo atrakcyjnych cenach. Wprowadź do swojej codziennej diety wędzone produkt bogate w różnego rodzaju składniki mineralne, witaminy i dobre tłuszcze – złóż zamówienie na Rybyplus.pl!
Steki z tuńczyka, wędzonywęgorz, łosoś i wiele więcej – tradycyjnie wędzone ryby w dobrej cenie
Ryby – również te wędzone – powinny stanowić podstawę odpowiednio zbilansowanej diety. Dlaczego? Ponieważ zawierają mnóstwo cennych substancji niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W ich składzie znaleźć można na przykład witaminy A, D, E oraz te z grupy B, a także kwasy omega-3 oraz omega-6, które wspomagają pracę narządów wewnętrznych i biorą udział w obniżaniu poziomu złego cholesterolu.
Wędzone ryby – pstrąg, makrela, morszczuk, węgorz, łosoś czy tuńczyk – szczególnie polecane są osobom, które uprawiają sport lub prowadzą aktywny tryb życia. Produkty te bogate są bowiem w pełnowartościowe białko łatwo przyswajalne przez organizm.
Smaczne i zdrowe rybywędzone zarówno słodkowodne, jak i słonowodne
Ryby wędzone to doskonały sposób na stworzenie idealnie zbilansowanej, zdrowej diety. Są wyśmienite jako przekąski na ciepło, dodatki do dań głównych oraz jako składnik pysznych sałatek. Kupione prosto ze sprawdzonej wędzarni z dostawą do domu poprzez sklep internetowy Rybyplus.pl sprawdzą się w każdym wydaniu. Nie czekaj – złóż zamówienie!
Wędzone ryby w sklepie Rybyplus.pl są najwyższej jakości produktowej i niezwykle smaczne. A to wszystko zawdzięczamy tradycyjnemu wędzeniu, czyli popularnej konserwacji żywności za pomocą dymu, który nadaje aromatyczny zapach, smak i barwę ryb. Do wędzenia używane jest starannie wyselekcjonowane drewno drzew liściastych takich jak buk, dąb czy olcha.
Wędzenie na gorąco
Jednym ze sposobów wędzenia jest metoda na gorąco składająca się z trzech etapów różniących się od siebie temperaturą wędzenia. W ten sposób wędzone są ryby słodkowodne, ale też śledzie, flądry czy makrele.
Wędzenie na zimno
Przy tej metodzie wędzenia ryb na początku przeprowadzany jest proces podsuszania, do którego wykorzystuje się temperaturę dymu (do 22 stopni). Następnie ryba poddawana jest obróbce z użyciem chłodnego dymu. Taki sposób sprawia, że końcowy produkt jest bardzo świeży, smaczny i dobrze zakonserwowany.
Wędzone ryby maślane prosto z wędzarni
Jeśli jesteś miłośnikiem wędzonych ryb o charakterystycznym wyrazistym smaku, doskonałej konsystencji i apetycznego aromatu – koniecznie sprawdź ofertę naszego sklepu internetowego Rybyplus.pl. Dokładamy wszelkich starań, aby proponowane przez nas produkty wyróżniały się najwyższą jakością i były godne najwybredniejszego podniebienia. U nas znajdziesz szeroki asortyment ryb – wędzonegodorsza, węgorza, pstrąga, szprotki, tuńczyka czy łososia. Wybierz produkt, na który masz ochotę, złóż zamówienie, a wybrany towar szybko dostarczymy pod wskazany przez Ciebie adres. Zapewniamy ekspresowe dostawy do domu, realizacje detaliczne i hurtowe. Życzymy udanych zakupów!